Cooperating
management consultants

Market research and practical knowledge,
feasible design and
pragmatic approach

consultants

Tijdens mijn studie geochemie ben ik gefascineerd geraakt door duurzaamheidvraagstukken en de manieren om hier oplossingen voor te vinden. Een studie rechten leek me zinvol als verbreding. Ik analyseerde water-, bodem en afvalproblemen. Bij de gemeente Rotterdam gaf ik leiding aan 30 medewerkers en samen maakten we het eerste Rotterdams Milieuplan. Rotterdam voerde succesvol actie tegen de lozers op de Rijn en Maas en sloot convenanten af om dit te stoppen.

Vanaf 1995 ben ik actief als organisatieadviseur en interim manager. Na enkele jaren bij Coopers & Lybrand heb ik met Fred Soomers FFact opgericht. Daar werk ik als directeur samen met een tiental ervaren zelfstandige en onafhankelijke adviseurs aan hedendaagse vraagstukken en oplossingen. Producentensystemen kunnen enorm doelmatig zijn om een bijdrage te leveren aan de bedreigingen van klimaatverandering en uitputting van grondstoffen. Door mijn ervaring met de recycling van auto’s, banden, verpakkingen, apparaten en huishoudelijk afval kan ik op strategisch niveau mijn steentje bijdragen. Daarbij gebruik ik graag rekentechnieken en feiten. Always speak with data!

Ik vind het nog steeds een uitdaging om modelberekeningen te maken die zo eenvoudig mogelijk zijn en toch de vinger op de zere plek leggen en een besluit onderbouwen. LCA’s leken me altijd al nuttig, alleen veel te complex. Dat was de trigger om Ecotest te ontwikkelen. De ontwikkeling is opgepakt met de klanten waarmee we als FFact een lange relatie hebben, zoals ARN, RecyBEM, Stibat en Midwaste. Inmiddels is Ecotest een geweldig mooie tool om in eenvoudige en complexe situaties toe te passen en zo een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. Het inspireert en motiveert me als mensen enthousiast zijn om in teamverband een topprestatie neer te zetten.

expertise

No items found

publications

[types field='geluidsfragment' autoplay='off'][/types]
do [types field='event-date' style='text' format='j F, Y'][/types]
[types field='geluidsfragment' autoplay='off'][/types]
do [types field='event-date' style='text' format='j F, Y'][/types]